Защо Ви е нужен сайт? Дигиталното присъствие на Вашата компания, независимо от това какъв е Вашият бизнес сектор, може да окаже значително влияние върху Вашия успех, както на местно, така и на глобално ниво. Много фирми не осъзнават, че повечето от техните клиенти посещават уебсайта им, преди да вземат решение да направят покупка или просто да си уговорят среща. Наличието на силно онлайн присъствие, особено с уебсайт, е вече задължително. Това може да направи разликата между разрастването на Вашия бизнес или закопаването му.

Помогнахме на няколко компании да излязат онлайн. В много случаи се сблъскахме с фирми, които не желаят да стартират онлайн. Причината: страхуват се от техническите си умения, способността си да управляват уебсайт самостоятелно или от разходите, които това би довело до това. Добрата новина е, че в момента има различни решения за управление на уебсайт по много лесен начин. Другата добра новина е, че наличието на уебсайт днес не струва толкова много. Парите, които трябва да се считат, както ще видим по-нататък, за инвестиция, а не за обикновен разход. Вашият уебсайт е актив. Квалифициран актив на вашата компания, а не обикновен разход. Ако искате да научите повече за важността да имате уебсайт, ето за вас 7 основателни причини:

Уебсайт

1. Надеждност

Първата причина да имате уебсайт е доверието, което той може да даде на Вашата компания или бизнес. Вероятността, да има много фирми, които предоставят конкурентни услуги са много големи и един от начините да се отличите от другите е да имате уебсайт. Днес, без уебсайт, хората могат да поставят под въпрос вашата собствена легитимност като предприемач. 40% от потребителите не се доверяват на бизнес без онлайн присъствие! В ера, в която повече от 50% от мобилните потребители идентифицират нов бизнес или стока чрез сърфиране на своите смартфони, липсата на сайт ще навреди на репутацията Ви. Наличието на сайт със сигурност е възможност да направите първо добро впечатление на хората.

2. Укрепете Вашия бранд

Показването на Вашата марка на потенциални клиенти е едно от най-важните неща, които можете да направите. Чрез ясно установяване кой сте, какво отстоявате, какво произвеждате или какви услуги предоставяте, Вие със сигурност ще увеличите шансовете за нови клиенти. Силното присъствие онлайн е нещо, което ще ви отличи от конкуренцията. Без сайт със сигурност ще бъде по-трудно, защото хората едва ли ще могат да получат информация за Вашия бизнес онлайн.

3. Разширете аудиторията

Първата причина, заради която се нуждаете от уебсайт, е свързана с генерирането на повече потенциални клиенти за Вашите услуги или Вашия магазин. Хората търсят почти всичко онлайн. От механика, през зъболекаря, до производителя на четки от конски косъм. След като Ви намерят онлайн, те се интересуват от Вашите продукти и услуги и искат да имат повече и повече информация за тях. Със сигурност ще увеличи оборота Ви. Това е истинската причина уебсайтът да е актив, а не обикновен разход. 

4. Генериране на повече трафик

След като уебсайтът Ви е онлайн и добре SEO оптимизиран, шансовете му да се появи при конкретни търсения и ключови думи са много високи. Това означава, че когато определени хора извършват търсения, свързани с Вашите стоки или услуги и Вашият сайт се появи в резултатите на Google, това може да Ви даде възможност да увеличите драстично своята клиентска база по органичен и безплатен начин. Косвено самият Google ще ви рекламира.

5.  Спестете Вашето време и предоставете добро обслужване на клиентите

Много фирми получават ежедневни телефонни обаждания за информация относно работното време или адреса на техните офиси. Пропускане на обаждане, забавянето на отговора или извършването му по груб начин може да се превърне в загуба на потенциален клиент и следователно на пари. Уебсайт драстично намалява този вид обаждания и може да увеличи вътрешната производителност на Вашата компания. Секретар, който отговаря на 10 обаждания на ден, със сигурност ще бъде по-продуктивен от този, който трябва да отговори на 100. Половината от които са свързани с работното време на Вашия офис, които могат да бъдат делегирани на форма за контакт на сайта . В същото време уебсайтът може да бъде много полезен за подобряване на основната информация предварително за определени аспекти на Вашия бизнес. Помислете за класически F.A.Q. раздел. Колко време може да ви спести, когато е добре приложен? 

6. Безплатни реклами и новини за Вашите клиенти

Вашият уебсайт е онлайн 24 часа в денонощието, всеки ден в продължение на 365 дни в годината. Никога не излиза на почивка. Той е страхотен работник. Истински работохолик. Ще бъде много лесно да направите каквото и да е обявление или прокламация на Вашите клиенти чрез сайта. Те ще могат да ги четат призори или през нощта. Вашия уебсайт е най-лесният начин да информирате клиентите си за всякакви промени или промоции във Вашия бизнес.

Уебсайт

7. Солидна база за Вашия дигитален маркетинг

Дигиталният маркетинг е в основата на всяка добра промоционална кампания. По-добър и по-евтин от флаери, плакати или билбордове. Този вид маркетинг, който използва интернет и социалните медии, е по същество безплатен и много по-ефективен от класическите рекламни форми, изброени по-горе. Ако дигиталния маркетинг е включен във Вашите планове за растеж, трябва да знаете, че да го правите във връзка с уебсайт е най-логичното нещо, което можете да направите. Генерирането на потенциални клиенти чрез Facebook и отвеждането им до целева страница на Вашия уебсайт, където можете да популяризирате услугите или стоките си, е същността на всяка страхотна маркетингова кампания днес. Социалните мрежи ще Ви улеснят в намирането на нови потенциални клиенти, а уебсайтът Ви позволява да трансформирате част от тези потенциални клиенти в продажби. Уебсайтът е от съществено значение за Вашия бизнес.

Причините, поради които уебсайтът може да помогне на Вашия бизнес, са повече от тези, изброени в тази публикация. Ако все още нямате такъв, не губете повече време. Ако имате нужда от информация и съвет, не се колебайте. Свържете се с нас.