Дигитална агенция

Email

office@startbusiness-bg.com

Телефон

+359889846312

Поддръжка на сайт

Професионална поддръжка на сайт. Вашият сайт е основата на онлайн присъствието Ви. Хората го посещават, за да научат за Вашата компания, да намерят Вашата услуги или да закупят Вашите продукти. Ако сайтът Ви не работи правилно или е остарял, може да загубите значителни възможности, като нови потенциални клиенти и продажби. 

Нашите услуги

Поддръжка на сайт

Омръзна ли Ви от технически проблеми? Дигитална агенция – StratBusiness има решенията.

~

Поддръжка на сайт: добавяне на допълнителна защита

i

Създаването на резервни копия на файловете и базата данни (back-ups)

m

Поддържане съдържанието на сайта

Консултации по email и телефон

h

Обновяване на остарели или уязвими модули

l

Поддръжка на сайт: Корекции

P

Добавяне на нови функции и взаимовръзки

Мониторинг на сайта

Какво представлява поддръжка на сайт?

Поддръжката на сайт е изключително важна. Вашият уеб сайт е основата на онлайн присъствието на Вашия бизнес. Хората го посещават, за да научат за вашата компания, да намерят Вашата информация за контакт и да закупят Вашите продукти.

Ако уеб сайтът Ви не работи правилно или е остарял, може да загубите значителни възможности, като нови потенциални клиенти и продажби.

Тъй като 94% от първите впечатления са свързани с уеб дизайна, хората може да излязат с лошо първо впечатление за вашия бизнес, ако сайтът ви не е актуален и не функционира.

Редовната поддръжка на сайт помага за предотвратяване на тези проблеми.

Защо е важена поддръжката на сайт?

1. По-голямата част от клиентите провеждат онлайн проучване. Преди да направят покупка онлайн, 87% от хората правят онлайн проучване. Хората, които обмислят да купят продукт от вас, вероятно ще се озоват на Вашия уеб сайт или онлайн магазин. Ако уеб сайтът ви им създаде отрицателно впечатление, те вероятно ще продължат проучването си на сайт на конкурент и може да пропуснете продажба.

2. Първите впечатления на потребителите са важни. Ако уеб сайтът Ви не работи правилно или изглежда остарял, клиентите Ви бързо ще го напуснат. Ако сайтът Ви изглежда непрофесионално, клиентите може да мислят, че и вашият бизнес е такъв.

3. Вашият уеб сайт помага да увеличите продажбите си. Вашият уеб сайт играе решаваща роля в насочването на потребителите към извършване на покупка. В случай на сайтове за електронна търговия, вашият сайт улеснява покупките. Ако вашият сайт не работи правилно, ще пропуснете потенциални продажби.

4. Посетителите на сайта ценят потребителското изживяване. Сред потребителите, които имат лошо потребителско изживяване на даден сайт, 89% ще пазаруват с конкурент вместо това. Редовната поддръжка предотвратява тези лоши потребителски изживявания и насърчава потенциалните клиенти да останат на Вашия сайт, увеличавайки шансовете Ви за продажба.

5. Подобрява сигурността. Кибератаките струват на американски компании 15,4 милиона долара годишно. Поправянето на щетите, причинени от кибератаки, често е скъпо, плюс може да загубите клиенти, които вече не се доверяват на Вашата компания с личната си информация. 

6. Поддържа вашата SEO стратегия. Ако потребителите често напускат уеб сайта Ви малко след като пристигнат на него, Гугъл (Google) може да приеме това като знак, че сайтът ви не е подходящ. Това може да доведе до по-ниско класиране в резултатите от търсенето, което означава, че ще привлечете по-малко трафик към сайта Ви. 

Какво включва поддръжката на сайт?

Тестване на целия си уеб сайт годишно: Тествайте целия си уеб сайт поне веднъж годишно и след като направите актуализации. Проверете дали всички функции работят, потърсете повредени връзки и следете за остаряла или невярна информация. Доведете някой, който не е свързан с Вашата компания, за да получите нова гледна точка за използваемостта на Вашия сайт.

Тестване на съвместимост с браузъри: Тествайте дали уеб сайтът Ви работи правилно в няколко версии на основни браузъри поне веднъж годишно.

Тестване на Вашите формуляри и процеса на плащане на тримесечие. Поне веднъж на тримесечие се уверете, че всичките Ви формуляри и Вашият процес на плащане работят правилно.

Проверка за софтуерни актуализации ежемесечно. Проверявайте за софтуерни актуализации от Вашия хостинг доставчик, доставчик на сигурност и други трети страни ежемесечно. Тези актуализации помагат да се гарантира правилна функционалност и сигурност. Още по-добре, ако е възможно, инсталирайте пачове, когато бъдат пуснати.

Архивиране на Вашия уеб сайт. Архивирането на Вашия уеб сайт може да ви спести от загуба на огромно количество време и пари. Ако имате функция за автоматично архивиране, проверявайте дали работи всеки месец. Ако нямате автоматично архивиране, правете ръчно архивиране поне веднъж месечно.

Преглед на ключови показатели ежеседмично. Използвайки инструменти като Google Анализ, преглеждайте ефективността на уеб сайта си поне веднъж седмично. Проверете ключовите си показатели за ефективност (KPI) и се уверете, че Вашият сайт Ви помага да постигнете целите си. Ако не е, направете актуализации и проверете дали те са подобрили ефективността следващия път, когато прегледате ключовите си показатели.

Този списък с услуги за поддръжка на сайт включва най-важните задачи, но това не е изчерпателен списък на всички дейности по поддръжката, които можете да извършите.

 

Нашите пакети

Поддръжка на сайт