Дигитална агенция

Email

office@startbusiness-bg.com

Телефон

+359889846312

SEO оптимизация

Над 80% от потребителите посещават първите 5 резултата в търсачката. Ако сайта Ви не е там, бизнесът Ви ще губи приходи, клиенти и поръчки. Чрез SEO оптимизация ние ще привлечем повече посетители от органичните резултати на SERP-а и ще подобрим всички параметри на сайта увеличавайки неговия авторитет, качество и полезност.

Нашите услуги

SEO оптимизация

SEO оптимизацията на сайта започва още със самата разработка. Едно от най-важните неща е сайта да бъде позициониран в интернет търсачките на предни позиции. Дори сайтът Ви да е качесвено направен, ако не се показва в търсачките, няма да бъде ефективен. Добре SEO oптимизирания уеб сайт или онлайн магазин излиза на предни позиции и така получава много по-голям брой посещения, продажби и запитвания.

Вътрешна SEO оптимизация (On-Page)

Процес, при който съдържанието на една страница се структурира по определен начин, за да отговаря на условията при търсене в Google. Вътрешната оптимизация включва всички елементи, върху които имате пълен контрол. Това включва H1-H6 заглавия, оптимизация на изображенията, meta description, вътрешни линкове и др.

Външна SEO оптимизация (Off-Page)

Цялостната дейност, която се извършва извън самия уеб сайт. Главния фактор е изграждане на входящи връзки, линкове към уеб сайта. Това може да се постигне чрез няколко метода: участие в социални мрежи, регистрация в търсачки, публикуване в сайтове за обяви, публикуване на статии и др.

Анализ на търсенията (Keywords Research)

Анализа на ключови думи, позволява да свържете търсенето на потребителите до съдържанието, което създавате на вашия уеб сайт. Важно е да се анализира какво търсят хората, колко често го търсят и какви резултати излизат по тези ключови думи. Целта е да се сдобиете със списък с думи, които ще използвате дагенерирате идеи за съдържание.

Нашите пакети

SEO оптимизация

Как работят търсачките?

Три основнифункции:

1. Обхождане (Crawling): Претърсват интернет за съдържание, като преглеждат кода/съдържанието за всеки URL, който намерят.

2. Индексиране (Indexing): Съхраняват и организират съдържанието, намерено по време на процеса на обхождане. След като дадена страница е в индекса, тя започва съревнование, за да бъде показана като резултат на съответните заявки.

3. Класиране (ranking): Предоставят части от съдържание, които най-добре ще отговорят на заявката на търсещия, което означава, че резултатите са подредени по най-подходящи към най-малко подходящи.

Какво е обхождане на търсачката?

Обхождането е процесът на откриване, при който търсачките изпращат екип от роботи (известни още като паяци), за да намерят ново и актуализирано съдържание. Съдържанието може да варира – може да бъде уеб страница, изображение, видео, PDF и т.н. Независимо от формата, съдържанието се открива чрез връзки.

Какво е индекс на търсачката?

Търсачките обработват и съхраняват информацията, която намират в индекса, огромна база данни с цялото съдържание, което са открили и считат за достатъчно добро, за да служи на търсещите.

Класиране в търсачките

Когато някой извърши търсене, търсачките претърсват индекса си за подходящо съдържание и след това представят това съдържание с надеждата да решат заявката на търсещия. Това подреждане на резултатите от търсенето по уместност е известно като класиране.

Възможно е да блокирате роботите на търсачките за целия си сайт или да инструктирате търсачките да избягват съхраняването на определени страници в техния индекс. Въпреки че може да има причини за това, ако искате съдържанието Ви да бъде намерено от търсещите, първо трябва да се уверите, че е достъпно за роботите и може да се индексира.

Защо SEO оптимизацията на сайт е важна?

За да разберем стойността оптимизацията, нека разделим нашата дефиниция на три части:

Органични резултати от търсенето:

Неплатените обяви на страницата с резултати от търсачката (SERP), които търсачката определи, че са най-подходящи за заявката на потребителя. Рекламите (в този контекст PPC или рекламите с плащане на клик) съставляват значителна част от много SERPs. Резултатите от органичното търсене се различават от тези реклами по това, че са позиционирани въз основа на алгоритмите за органично класиране на търсачката, а не на офертите на рекламодателите. Не можете да платите за страницата си, за да се класира по-високо в резултатите от органичното търсене.

Качество на органичния трафик:

Доколко потребителят и неговата заявка за търсене са подходящи за съдържанието, което съществува на вашия сайт. Можете да привлечете всички посетители по света, но ако те идват на вашия сайт, защото Google им казва, че сте ресурс за компютрите на Apple, когато наистина сте фермер, продаващ ябълки, тези посетители вероятно ще напуснат сайта ви без завършване на всякакви преобразувания. Висококачественият трафик включва само посетители, които наистина се интересуват от продуктите, информацията или други ресурси, които вашият сайт предлага. Висококачественото SEO се възползва от усилията на търсачката да съпостави намерението за търсене на потребителя с уеб страниците, изброени в SERP.

Количество органичен трафик:

Броят на потребителите, които достигат до вашия сайт чрез органични резултати от търсене. Потребителите са много по-склонни да щракнат върху резултатите от търсенето, които се показват в горната част на SERP. Затова е важно да използвате вашата SEO стратегия, за да класирате подходящи страници възможно най-високо. Колкото повече висококачествени посетители привличате към сайта си, толкова по-вероятно е да видите увеличение на ценните реализации.

SEO оптимизация на сайт

Защо да се спрете на нас?

Предлагаме качествена услуга на ниски цени. Ние ще ви помогнем да увеличите популярността и посещаемостта на сайта Ви, излизайки на челни позиции в търсачките.

Предлагаме Ви безплатен одит, който ще ви послужи като стартов ориентир, както и абонаментни услуги за задържане или достигане на предни позиции в търсачките.

Често задавани въпроси
Какво е SEO?

Search Engine Optimization буквално означава оптимизация за търсачки или всичко, което правим за по-доброто позициониране на един сайт в интернет търсачките, без да им плащаме. Колкото по-нагоре излизаме в резултатите, толкова повече се увеличава шансът за трафик към сайта ни.

Колко дълго ще чакам да видя везултати?

Изкачването на вашия уеб сайт до високите позиции в търсачките отнема време. Първи признаци за подобряване на позициите ще забележите в рамките от 2 до 4 седмици.

Може ли просто да плащаме на Google Ads?

Цените на рекламите в Google са базирани на конкуренцията. Ако заложите само Google Ads, това носи риск от увеличаване на цената, която зависи от наддаването на Вашите конкуренти.

Какво включва?
  • Анализ на ключови думи
  • Технически корекции, касаещи оптимизационната структура
  • Link Building
Какво се органичен трафик?

Това е трафика към Вашия уеб сайт, който идва чрез кликване върху линка на сайта Ви, след търсене на резултат в Google. Този линк е в нормалните ресултати от търсене, а не от платени реклами.

Колко пари струва?