Divi е многофункционална WordPress тема, която съчетава страхотен външен вид с богатство от впечатляващи функции, за да предостави наистина полезна многофункционална тема на WordPress. Голяма гама от шаблони на страници и лесен за използване конструктор на страници ще отговарят както на тези, които търсят готово решение, така и на всеки, който иска да създава персонализирани дизайни без кодиране.

√  Истинска многофункционална тема, подходяща за всеки проект

√  Висококачествени шаблони, които могат да се редактират по всякакъв начин

√  Мощен инструмент за създаване на страници, постове,продукти, категории

√  Много полезна документация

 

Divi е водещата тема от Elegant Themes и също така е една от най-популярните теми на WordPress, налични днес. Тъй като това е многофункционална тема, тя е създадена, за да бъде подходяща за всеки тип уебсайт, който може да искате да изградите с WordPress.

През годините Divi редовно се актуализира и подобрява. Темата вече включва мощен инструмент за създаване на страници с плъзгане и пускане, стотици шаблони за уебсайтове и безброй опции и настройки за персонализиране, както и няколко други полезни функции. Има и конкурентни цени.

Divi определено изглежда добре на хартия, но дали това е правилната тема за вашия уебсайт на WordPress? Това е въпросът, на който ще ви помогнем да отговорите в този преглед на Divi.

Като изследвате функциите и потребителското изживяване на тази тема, вие ще можете да вземете информирано решение дали Divi е най-добрият избор за вашия проект.

 

Относно темата Divi WordPress

Divi Theme

Както споменахме, Divi е произведен от екипа на Elegant Themes и е техен водещ продукт. Divi стартира за първи път през 2013 г., но непрекъснато се актуализира, усъвършенства и подобрява, за да остане конкурентна опция в категорията многофункционални теми на WordPress. 

Всъщност има наличен и плъгин Divi, който официално се нарича Divi Builder и също е достъпен от екипа на Elegant Themes. Този плъгин ви позволява да добавите конструктора на страници на тема Divi към всеки уебсайт на WordPress, независимо коя тема използвате. За този преглед на Divi обаче ние оценяваме темата на WordPress, а не приставката. 

Въпреки това, ако харесвате това, което виждате в този преглед, но вече използвате тема, от която сте доволни, можете да получите достъп до повечето от впечатляващите функции на Divi, които предстои да проучим, като например шаблоните за съдържание, конструктор на страници и инструмент за разделно тестване, просто като инсталирате приставката Divi Builder. 

Ще разгледаме ценовите опции на Divi в края на този преглед. Въпреки това си струва да се спомене, че темата Divi и плъгинът Divi – да не говорим за някои други полезни продукти – идват като пакет, така че не е нужно да избирате между едното или другото. Вместо това за сравнително ниска цена получавате достъп до всички продукти на Elegant Themes за използване на неограничен брой уебсайтове. 

Надяваме се, че това изяснява някои от често срещаните въпроси за различните версии на Divi, така че сега нека разберем колко добра (или лоша) е тази тема!

Преглед на Divi

Въпреки че този преглед на Divi разглежда основните характеристики на тази тема достатъчно подробно, за да ви помогне да решите дали е подходяща за вас, ето кратък преглед на някои от акцентите, за да ви даде бърза индикация дали това е типът тема, която вие търся: 

 • Голяма библиотека от висококачествени шаблони: Divi идва със стотици шаблони за всички видове уебсайтове, които могат да се редактират по всякакви желания и стандрти.
 • Мощен редактор на съдържание: инструментът Divi Builder е един от най-богатите на функции редактори на съдържание за плъзгане и пускане за WordPress.
 • Инструмент за оптимизиране на съдържанието за разделно тестване: функцията Divi Leads ви дава възможност да оптимизирате съдържанието си за възможно най-високите нива на конверсия чрез провеждане на A/B тестове.
 • Предлага се с допълнителни теми и плъгини: всички покупки на Divi идват с допълнителната тема плюс няколко полезни приставки за WordPress.

Както можете да видите, ако изберете Divi, вие получавате достъп до огромен и нарастващ избор от предварително изградени шаблони на страници, мощен редактор на визуално съдържание и някои други полезни функции, които да ви помогнат да гарантирате, че вашето съдържание не само изглежда страхотно, но и помага постигате бизнес целите си. 

Сега нека разгледаме тези функции и още, за да ви покажем какво точно получавате за парите си, ако закупите Divi.

 

Най-добрите характеристики на Divi

Това определено е богата на функции тема на WordPress, така че, за да запазите нещата възможно най-кратки, ето подробен преглед на най-важните функции на Divi. 

Висококачествени шаблони за съдържание

Двата основни акцента на Divi са вероятно неговата библиотека с шаблони и инструментът за създаване на страници. Ако искате да създадете персонализиран дизайн на уебсайт на WordPress от нулата, тогава инструментът Divi Builder ще бъде от най-голям интерес за вас. Въпреки това, за всички останали, предварително проектираните шаблони за съдържание ще играят голяма роля в това дали ще изберете тази тема за вашия уебсайт.

Ако наистина искате помощ при създаването на вашия нов уебсайт, тогава ще се радвате да знаете, че Divi вероятно има най-големия избор от висококачествени шаблони за страници от всяка тема на WordPress, налична днес. 

Тези шаблони обхващат широк спектър от проекти, от бизнес уебсайтове до йога студия и магазини за електронна търговия до системи за управление на обучението. 

Наистина има набор от шаблони за почти всеки тип проект, така че какъвто и уебсайт да искате да създадете, си струва да разгледате оформленията на Divi, за да видите какво е налично.

Divi Theme

Докато някои теми ви предоставят библиотека от индивидуални шаблони, Divi идва с пакети за оформление, които са проектирани за конкретен тип уебсайт. Тези пакети обикновено включват шаблони за начална страница, информация за информация, контакти и целеви страници, като ви дават бърз начин да стартирате новия си уебсайт с цялото съдържание, което може да ви е необходимо.

Divi Theme

Не е нужно обаче да се придържате към един пакет за оформление. С Divi вие сте свободни да избирате всеки шаблон, който искате да използвате на вашия уебсайт, от всеки от наличните пакети за оформление.

Всички оформления също могат да се редактират, което ги прави идеални за използване като отправна точка за вашите собствени персонализирани дизайни. Като алтернатива можете да ги използвате такива, каквито са, и просто да променяте текста и изображенията, където е необходимо, чрез редактора на съдържанието.

Редактор на съдържание с плъзгане и пускане (Divi Builder)

Когато става въпрос за извършване на промени в шаблоните или създаване на нов дизайн на съдържание от нулата, тази работа се извършва в Divi Builder. Този инструмент е актуализиран много пъти през годините и сега е един от най-мощните и впечатляващи създатели на страници, налични за WordPress.

Някои от основните характеристики на Divi Builder включват:

 

 • WYSIWYG визуален редактор за създаване на персонализирани дизайни на страници.
 • Възможност за създаване на персонализирани шаблони за теми.
 • Полезна селекция от модули за съдържание.
 • Възможност за създаване на секции за многократна употреба за използване във вашия сайт.
 • Режим Wireframe за предоставяне на ясен преглед на структурата на страницата.
 • Панел с история за отмяна и повторение на действия.
 • Обхват от изгледи за визуализация на съдържание на смартфони, таблети и настолни компютри.
 • Плюс още много…

Divi Builder използва редове и колони, за да ви помогне да изградите оформлението на вашите страници. След това можете да вмъкнете широка гама от полезни модули във вашите оформления, включително бутони с подканваща фраза, плъзгачи и видеоплейъри, за да назовем само няколко. Всички тези модули могат да бъдат персонализирани, за да се гарантира, че работят с дизайна на вашия уебсайт и имат правилния външен вид за вашия проект.

Персонализирано съдържание за многократна употреба

Divi Theme

Всичко, което създадете в Divi Builder, може да бъде запазено за използване във вашия сайт чрез функцията за глобални модули. Това включва всички модули, които редактирате или персонализирате. Когато създавате активи за многократна употреба, можете да контролирате как се актуализират, включително създаване на динамични активи, които ви позволяват да актуализирате всички екземпляри с натискане на бутон.

Преносимост

Divi също е силно преносим, ​​което улеснява прехвърлянето на вашите оформления и други активи между уебсайтове на WordPress. Ако планирате да създадете множество уебсайтове с Divi, той има някои страхотни функции за спестяване на време, които могат да ви помогнат да направите вашия работен процес по-ефективен.

Лесна употреба

Цялата тази нова функционалност, мощност и творческа свобода идват с цена обаче и това е сравнително стръмната крива на обучение за овладяване на новия потребителски интерфейс. Въпреки че не е лошо внедрено по никакъв начин, потребителското изживяване на Divi Builder е много различно от това на WordPress по подразбиране. Поради това ще трябва да научите нов начин на работа, ако искате да извлечете максимума от конструктора на страници. Това обаче може да се очаква, тъй като вече имате толкова много нови функции на една ръка разстояние. Въпреки това си струва да споменем това, тъй като може да не сте в състояние да правите всичко, което искате в Divi Builder, без първо да прекарате известно време, за да се запознаете с новия интерфейс. 

Пълен творчески контрол

Всички аспекти на вашето съдържание могат да бъдат персонализирани чрез интерфейса на Divi Builder, което ви дава пълен контрол върху дизайна на вашите публикации и страници. Въпреки това, след скорошна актуализация, новодобавеният инструмент за създаване на теми ви дава пълен контрол и върху другите части на вашия уебсайт. 

Divi Theme Builder

Повечето теми на WordPress, които включват създатели на страници, ви дават възможност да създавате персонализирани дизайни на публикации и страници. Въпреки това, те често не ви позволяват да персонализирате другите части на вашия сайт, като например заглавния, долен колонтитул и шаблони за теми. 

В миналото това беше вярно за Divi, но благодарение на скорошна актуализация вече не сте ограничени само до областите на съдържанието. Сега можете да персонализирате всички аспекти на вашия уебсайт WordPress чрез функцията Theme Builder. 

Създайте персонализирани Headers и Footers

Theme Builder е наистина впечатляваща характеристика на Divi. Не само ви позволява да проектирате уникални горни и долни колонтитули за вашия уебсайт, но можете също така да създавате персонализирани шаблони за публикациите си в блога, елементи от портфолио, продукти за електронна търговия, страници с 404 грешки и много други.

Създайте уникални блог публикации и шаблони за архивиране

Благодарение на поддръжката на шаблони, страницата на вашия уебсайт, която показва най-новите ви публикации в блога, може да бъде персонализирана с Divi Theme Builder.

Освен да създадете персонализирано оформление, можете да изберете какво съдържание от всяка публикация в блога да се показва, като заглавие, представено изображение, автор, дата и др. Не само това, но можете да създадете множество шаблони за показване на публикациите в блога си и след това да контролирате кога се използва всеки от тях.

Чрез настройките на шаблона можете да дефинирате кога точно се използва всеки от вашите дизайни. Например, можете да създадете шаблон, който се използва само за публикации в блогове от определена категория или оформление само за конкретни страници.

Divi Leads Optimization Tool

За да гарантира, че вашите персонализирани дизайни на съдържание не само изглеждат добре, но са оптимизирани, за да ви помогнат да постигнете вашите бизнес цели, Divi идва с инструмент за разделно тестване. Въпреки че тази функция е рядка сред темите на WordPress, тя е много полезна и изненадващо лесна за използване.

Divi Theme

Ако искате да разберете коя версия на вашата страница получава най-добрия отговор от вашата аудитория, са необходими само няколко щраквания, за да настроите разделен тест с Divi Leads. 

Функционалността е интегрирана в Divi Builder. Всичко, което трябва да направите, е да изберете кой елемент на страницата искате да тествате – например бутон – след това активирате Divi Leads за този елемент. След това можете да създадете втората версия на този елемент. Инструментът за разделно тестване ще покаже една версия на част от вашата аудитория, а другата версия на друг сегмент от вашите посетители. 

Всеки експеримент с разделно тестване има цел, като например щракване върху връзка или посещение на конкретна страница. След като тестът започне да събира данни, ще разберете коя версия на елемента на страницата ви има най-висок процент на реализация.

Divi Theme

С Divi Leads не сте ограничени само до сравняване на две версии на елемент на страница. Това ви позволява да тествате множество варианти, за да оптимизирате съдържанието си. Можете също така да провеждате множество A/B тестове едновременно, което прави възможно да оптимизирате целия си уебсайт за възможно най-високите проценти на реализация на целта. 

Въпреки че можете да добавите този тип функционалност към вашия уебсайт на WordPress чрез специална услуга, рядко е да я видите интегрирана в тема като тази. 

Ако вашият уебсайт е създаден с някаква конкретна цел, независимо дали става дума за избиране на имейл, продажби на продукти, изпращане на формуляри за контакт или дори просто повече показвания на страници, функцията Divi Leads е безценен инструмент, който е много ефективен и лесен за използване.

Поддръжка и документация

В миналото поддръжката на клиенти беше една от областите, където Elegant Themes получи известна критика. Поддръжката беше предоставена чрез частни дискусионни форуми, където клиентите можеха да публикуват въпроси и да чакат отговор от екипа за поддръжка на Elegant Themes. Клиентите понякога съобщават, че времето за отговор не е много бързо и че проблемите не винаги са разрешени.

Въпреки това, в това, което изглежда като усилие за преодоляване на този проблем, Elegant Themes вече не предоставя поддръжка чрез дискусионните форуми и вече използва услуга за изпращане на съобщения.

Заключение за преглед на тема Divi

Divi е мощна тема, която може да се използва за създаване на всякакъв тип уебсайт с WordPress. 

Ако търсите тема с набор от шаблони, които са готови за работа, има голям шанс да намерите това, от което се нуждаете в Divi Layout Library. 

От друга страна, ако искате да създадете персонализиран уебсайт на WordPress от нулата, Divi и неговият конструктор на страници имат всички функции, които ще ви трябват, за да направите това възможно – всичко това без нужда да редактирате какъвто и да е код. 

Ако седите някъде по средата и искате достъп до голяма библиотека от редактируеми шаблони, които можете да персонализирате, за да направите свои собствени, Divi отговаря и на тези изисквания. 

Както споменахме по-рано, въпреки че Divi е сравнително лесен за използване, ще трябва да отделите известно време, за да се справите с потребителския интерфейс на конструктора, ако наистина искате да извлечете максимума от тази тема. Въпреки това, ако бързате да пуснете новия си сайт онлайн, всички предварително изградени шаблони изглеждат страхотно и могат да бъдат разгърнати много бързо. 

Ако все още не сте сигурни дали това е правилната тема, която да ви помогне да изградите уебсайта, който сте планирали, разгледайте клиентската витрина, за да видите какво е възможно с Divi.