+359 889 84 63 12 office@startbusiness-bg.com

Дигитален маркетинг

Дигитална агенция – StartBusiness предлага контент маркетинг, E-mail marketing, реклама в Гугъл, реклама във Фейсбук и всички социални мрежи.

Контент (content) маркетинг

В сферата на дигиталния маркетинг, контент маркетинга (маркетинг на съдържанието) играе ключова роля. В същността на този тип дигитален маркетинг стои създаването на най-доброто текстово и визуално съдържание. Това могат да бъдат картинки, снимки, текст, видеа, публикации в социалните медии и други. Висококачественото съдържание ангажира и заинтересова аудиторията. Укрепва авторитета на фирмата, марката, бранда. Макар и да не рекламира директно продуктите Ви, контент маркитига е изключително ефективен. Чрез полезно и достоверно съдържание (статии, видиа, постове и други) бизнесът ви ще бъде открит от повече потенциални клиенти.

Висококачественото съдържание помага да се откроите и да се отличите от конкурентите и големите компании. С него увеличавате разпознаваемостта си и печелите доверието на потребителите. След като спечелите доверието им е много по-вероятно да закупят продук или услуга от вас и съответно дори да ви препоръчат на приятели. Маркетинг на съдържанието подобрява позициите в търсачките на Вашия сайт или онлайн магазин, понеже е естествен, а не чрез линкбилдинг или платена реклама. Има потенциала да намали разходите Ви, които отделяте за реклама.

Имейл (email) маркетинг

Имейл маркетинг е дигиталрн маркетинг, при която електронната поща се използва като средство за изпращане на рекламни послания до определена група от потребители. Към електронните писма могат да се прикрепят файлове с препратки, мултимедия и изображения. Кампаниите биват ежедневни, седмични и месечни, в завизимост колко често се пращат имейли. С кратко и значимо съдържание, бързо и ефективено привличате заинтересованата аудитория. Едно съобщение се изпраща до много клиенти, което прави резултата почти моментален. Може да се използва като търговски съобшения за общуване с реални клиенти, с цел да ги запознае с нов продукт, услуга или промоция. По този начин се поддържа постоянна връзка с клиентите и се затвърждава доверието  в бизнеса Ви.

Може да бъде използван за привличане на потенциални клиенти, като се изпращат директни съобщения, които представят на потенциални клиентите нова компания, нейният продукт или услуга, от която потребителите биха могли да се възползват. Целта на тези рекламни съобщения е да запознаете аудиторията с Вашата търговската марка или дейност. Имейл маркетинга е значително по-евтин в сравнение с другите методи на дигитален маркетинг. Данните сочат, че този email маркетинга осигурява по-голяма възвръщаемост на инвестицията (ROI). За успешен емейл маркетинг Ви трябва списък с проверени имейл адреси и специалист, който да контролира кампанията. Ние ще усигорим и двете.

Маркетинг в социалните мрежи

Създаване на съдържание за популяризиране на Вашия бизнес и продукти на различни платформи, като FacebookInstagram, Linkedin и други. Сoциaлнитe мpeжи ca eдни oт нaй-пoceщaвaнитe интepнeт cтpaници днec. Ако не популяризирате Вашия продукт или услуга, не зависимо колко е страхотен, потенциалните потребители няма да разберат за него и съответно няма да имате никаква печалба. Не всички фирми, предприемачи могат да си позволят реклама в печатни или онлайн издания, радио или телевизия. Тук идват социалните медии.

Създаването на страница във фейсбук например е лесно, но да я поддържаш,успешно да популяризираш своя продукт или услуга, да постигнеш продажби или да комуникираш с клиентите, се оказва не толкова лено. Трябва да бъдете постоянни. Да публикувате често, полезно, интересно и качествено съдържание. Да задържите интереса на аудиторията без да се натрапвате и досаждате. Да ангажирате клиентите, посредством въпроси или мнения (всички обичат да дават мнение). Когато имате запитване, за да не загубите потенцилен клиент е добре да върнете отговор максимално бързо. Трябва да бъдете креативни, за да се отличите от конкурентите. Изклюяително подходящ за всички бизнеси, малки и средни, както и големите компании. Ние от StartBusiness можем да Ви помогнем да развиете и подържате профила/страницата Ви.

Реклама в Google Ads

Рекламирането в Google също е неделима част от стратегиите в дигиталния маркетинг. Рекламата в Google Ads е мощен инструмент, с който можем да увеличим продажбите Ви многократно, както и да покажем Вашия бизнес на огромен кръг от потенциални клиенти. Има две основни места за публикуване на реклами от Google. Първото е дисплейна мрежа на Google, която включва различни уеб сайтове, които са дали място в страниците си под наем. Второто и по-логично място е мрежата на Google, която включва добре познатата ни търсачка. Рекламите могат да бъдат текстови, адаптивни, графични, видеореклами, птодуктови, реклами генериращи обаждания и реклами за приложения. Google Ads има доста предимства. Плащате само ако някой кликне на линка на Вашата реклама. Цените на клик са ниски. Няма ограничение за броя ключови думи. Можете да контролирате месечния си бюджет.

Голямо предимство на Google Ads е, че е изключително гъвкава, позволява Ви да сменяте рекламите и ключовите думи когато пожелаете, което е приемущество за фирмите, които често предлагат нови продукти или услуги. Друго предимство е таргетирания трафик.  Използвайки Google Ads вашата реклама ще се показва на потребителите, които използват Google търсачката и активно търсят това, което предлагате.  Има детайлна статистика. Можете да проследите колко потребителя виждат рекламата, колко кликват върху нея и колко от тях закупуват продукта или услугата, която предлагате.

Защо дигитален маркетинг?

В наше време всички са онлайн. Пазаруват онлайн, обучават се онлайн. Не остана човек, който да няма  Facebook или  Instagram. Стандартните маркетингови подходи вече не са достатъчни. Дигиталният маркетинг дават на собствениците на малък и среден бизнес, както и на големи компании най-добрите шансове за конкуренция и развитие. Чрез него максимално бързо и лесно достигате до възможно най-широка аудитория от крайни потребители.

Дигиталнен маркетинг

Защо да се спрете на нас

Дигиталният маркетинг е Ваш неизменен спътник при опитите да продавате повече, на повече хора, срещу по-малко пари. Дигитална агенция – StartBusiness е чудесно решение за Вас. Ние разбираме добре как различните канали за комуникация могат да работят в синхрон, за да постигнете значително по-добри резултати.